amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Katie's tao

Duizend namen voor vreugde

Byron Katie heeft veel kanten. Ze is een wijze vrouw, een vriendin en een warme en oplettende gesprekspartner met een heldere geest.

Overal doet ze »the Work« en ze komt zowel in chique hotels als in gevangenissen. Eenzaamheid, teleurstelling, misbruik, de dood van een kind, geweld, verloren liefde, geldgebrek en verdriet, alles maakt ze in haar workshops van heel dichtbij mee.

»De Tao te ching« is rond 500 voor Chr. door Lao Tzu geschreven. »Tao te ching« is vrij te vertalen als: »Het boek van de weg van het leven en hoe die zichzelf manifesteert in de wereld«.

Het beschrijft in 81 hoofdstukken alle verschillende aspecten van de tao of »de weg«. Hoe handelt de wijze mens als hij of zij nadenkt over de dood, over de samenleving, over de medemens, over dieren, over de liefde en ga zo maar door ?

Aan de hand van de Tao te ching, zoals die vertaald is door haar echtgenoot Stephen Mitchell, heeft Katie haar gedachten over de tao samen met hem op papier gezet. Byron Katie is een vrouw van deze tijd en zij staat met beide voeten stevig op de grond. Haar visie op de tao is uiterst lezenswaardig, geeft stof tot nadenken en inspireert.
Byron Katie
esoterie
paperback
297 blz
isbn 9047501128
9789047501121
Forum
prijsindicatie € 19,95
Byron Katie esoterie spiritualiteit
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018