amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

En Zijn

thuiskomen bij je-Zelf

En Zijn maakt gebruik van woorden om je te leiden voorbij de woorden. Wijzend naar de directe beschikbaarheid van Bevrijding, is dit een uitnodiging om Thuis te komen bij je grenzeloze Zelf. Wanneer je wakker wordt uit jouw dagdroom, wordt de innerlijke stem stil en alles wat er dan over blijft is Bewustzijn dat van zichzelf bewust is.

Het feit dat je deze woorden kan lezen betekent dat je bewust bent. Dit bewustzijn is de essentie van jouw bestaan. En het bewustzijn als dusdanig herkennen is de sleutel om al jouw geloofssystemen te ontmaskeren.

Wanneer al jouw verwachtingspatronen in twijfel worden getrokken, zal je merken dat jij - zoals je nu bent - precies bent zoals je moet zijn. In tegenstelling met wat sommige religies suggereren, is er niets mis met jou. Nu, op dit moment, ben jij al een unieke expressie van het Oneindige. Als je dat ziet, kan dit inzicht je misschien bevrijden van het juk van de religieuze tradities. En dit boek nodigt je uit om dit heel concreet te onderzoeken. Misschien ben je nooit zo dicht bij je ware Natuur geweest.

En toch is het allemaal heel gewoon. Weet je, als het Oneindige zonder grenzen is, moet Het overal aanwezig zijn. De Enheid is er al. Met als logisch gevolg dat je nergens naartoe kan gaan om Het te vinden. Je kan Het niet projecteren in een of andere ideale toestand in een imaginaire toekomst.

In andere woorden, er is niets dat moet bereikt worden. Wanneer je dat door hebt, kan dat het einde betekenen van jouw spirituele zoeken. En dan valt er niets meer te vertellen.
Jan Kersschot
esoterie
paperback
230 blz
9020282743
9789020282740
Ankh-Hermes
prijsindicatie € 19,50
esoterie Jan Kersschot
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018