amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Nigella bijt
recepten
Nigella Lawson
paperback
253 blz
isbn 9025425852
9789025425852
prijsindicatie € 19,95

bestel boek
Nigella bijt - Lawson
Na haar eerste kookboek Hoe te eten maakte de mooie Nigella Lawson het t.v.-kookprogramma »Nigella bites«. Het werd een topper bij de BBC en haar naam was gevestigd. Inmiddels zijn er al diverse kookboeken van haar verschenen en allemaal in het Nederlands vertaald.

De leuke recepten uit dit programma zijn geinspireerd door het eetmoment : ontbijt, etentjes met gasten en weekend-koken of een stemming : troost-eten, regenachtige dagen, kitschkoken, herinneringen aan nostalgische gerechten enz.

Elk recept wordt op een ontspannen toon ingeleid waardoor zelfs een onervaren kok het gevoel krijgt dat dit ook voor hem / haar een haalbare kaart is. Hoewel duidelijk van Britse herkomst zijn de hoeveelheden aangepast aan de decimale maatvoering en ook de handelingen worden goed uitgelegd. De eerste druk van deze vertaling verscheen in 2002 en was wat uitvoering betreft teleurstellend. De hierna volgende drukken werden uitgevoerd als de luxe oorspronkelijke editie : een kleurenfoto van Nigella als omslagfoto, veel receptfoto's en tussen de hoofdstukken in foto's in zilver / cerise. Met register.

NBD|Biblion recensie - C. Verhoeven-van Raamsdonk   -   boeken van Nigella Lawson   -   spijzen
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018