amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Hoe te eten
het plezier van koken en good food
Nigella Lawson
paperback
528 blz
isbn 9025426697
9789025426699
prijsindicatie € 25,00

bestel boek
Hoe te eten - Lawson
Nigella Lawson is in Groot-Brittannie bijna net zo'n superster als Jamie Oliver en ieder nieuw boek krijgt volop belangstelling. Deze stevig gebonden paperback op mooi papier heeft alle kenmerken van een basiskookboek, al zijn de recepten gerangschikt op eetmoment : weekendlunch, diner, of kenmerk : van te voren koken, fastfood, weinig vet, eten voor baby's en kleine kinderen enz.

Vooraf een hoofdstuk basisrecepten. Alle hoofdstukken worden eerst uitgebreid ingeleid, net als ieder recept. De auteur geeft informatie op een heel ontspannen toon waardoor iedere onervaren kok het gevoel krijgt dat dit recept ook voor hem / haar een haalbare kaart is. Hoewel duidelijk van Britse herkomst, zijn de hoeveelheden redelijk tot goed aangepast aan de decimale maatvoering.

De vertaler had iets meer rekening moeten houden met de verkrijgbaarheid van sommige ingredienten. Geillustreerd met enkele minimalistische kleurenfoto's. De steunkleuren van de verschillende hoofdstukken worden gebruikt in titels en ingredientenopgaven en handig, in een buitenmarge-blok. Een echt gebruiksboek, maar in een zeer kleine letter. Alfabetisch register.

NBD|Biblion recensie - redactie   -   boeken van Nigella Lawson   -   spijzen
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018