amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Feest
feestelijke recepten
Nigella Lawson
paperback
471 blz
isbn 9025425860
9789025425869
prijsindicatie € 24,95

bestel boek
Feest Express - Lawson
Dit boek van de Britse kookdiva is een schatkamer vol recepten voor allerlei feesten : Thanksgiving, Kerstmis, Valentijn, Pasen, Pesach, Halloween, Rosj Hasjana, een trouwpartij, een gewoon feest, voor vegetariers, kinderfeest enz., zelfs met rauwkost [!].

Nigella houdt van eten en kletsen met een flink gezelschap, dus zijn de meeste recepten voor 8-10 personen. Ieder feest wordt uitgebreid ingeleid en ook de recepten worden toegelicht. Daarbij legt ze uit om welke [vaak praktische] redenen ze dingen zus doet en niet zo en geeft ze goede alternatieven voor wie niet bij een speciaalzaak in de buurt zit; daardoor zijn de meeste recepten goed voor te bereiden.

Dit is een kookboek met een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding : er staan veel originele recepten in, het werd mooi uitgegeven, gebonden, op stevig papier, de foto's in kleur, ook de werkfoto's zijn van goede kwaliteit en de vertaling is correct. Gericht op een brede gebruikerskring. Met een literatuuropgave, een lijst van leveranciers [met websites] en een register. Uitstekend geschikt voor inspirerende maaltijden met familie en vrienden.

NBD|Biblion recensie - redactie   -   boeken van Nigella Lawson   -   spijzen
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018