amerigo.nl
666858642">

Een land zonder pad - Stromend als water

'Alles wat zichtbaar is, wat naam en vorm heeft, is in beweging, verandert. Zich aan niets hechten, is wijs zijn als de wind die steeds zijn weg vervolgt in zachte bries en storm en door niets gehinderd wordt.'

'Een land zonder pad' bestaat uit een verzameling teksten die inspireren of prikkelen tot bezinning en het gaan van een eigen weg, los van de gebaande of voorgeschreven paden. Elke tekst opent met een citaat uit de wijsheidstraditie en wordt afgesloten met een kort verhaal, een gedachte of spreuk.

De auteur koos deze teksten daar hij deze herkende als woorden die de geest 'weg' van de gebaande weg voeren. Zij werden als bladeren uit de tuinen van de vele tradities bijeengeharkt en verwijzen alle naar de stroom die leven heet.

In dit boek wordt duidelijk dat een ieder op geheel eigen wijze de waarheid in zichzelf bewust wordt en dat iedere aanwijzing slechts een wegwijzer is op een pad dat men zelf gaat.


Marcel Messing studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap. Hij is auteur van vele boeken en artikelen, regelmatig te gast bij de radio en was adviseur van de IKON-televisieserie 'Via Mystica' en werkzaam voor het blad Inzicht. Hij is een veel gevraagd spreker in verschillende landen en staat bekend om zijn synthese tussen oosterse en westerse wijsheid.
Marcel Messing
esoterie
gebonden
144 blz
906963452X
9789069634524
Altamira
prijsindicatie € 15,90
666858642"> bestel boek
esoterie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018