amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Augustinus en Noordmans - A. van der Kooi

Augustinus en Noordmans

twee denkers in de spanning van moderniteit en postmoderniteit

In deze bundel gaat het om Augustinus en een markante lezer en interpreet van deze denker: de Nederlandse theoloog Oepke Noordmans.

De laatste schreef in 1933 een bijzonder boekje over de kerkvader. Augustinus staat voor de identiteit van het christendom in Europa en Noordmans gaf een voorstel om deze identiteit opnieuw te overwegen in een tijd waarin de christelijke religie bezig was te verdwijnen.

De vraag naar de identiteit van christelijke religie is ook in deze nieuwe eeuw volop actueel. Opvallend is dat in de discussies daarover vaak een beroep wordt gedaan op Augustinus. Maar kunnen wij hem nog lezen ? Kunnen wij hem met moderne ogen lezen ?

Kan Noordmans een gids zijn bij het verstaan van de actualiteit van Augustinus voor ons heden ?

In deze bundel zijn de resultaten bijeengebracht van een tweedaags congres over Augustinus en Noordmans, georganiseerd door de Theologische Universiteit van Kampen en de Stichting dr. O. Noordmans.

Theologen van verschillende universiteiten [Leuven, Utrecht, Kampen] en van verschillende disciplines [kerkgeschiedenis, systematische theologie, godsdienstfilosofie] gaan in op de betekenis van beide denkers voor deze tijd.
A. van der Kooi
theologie
paperback
167 blz
isbn 9043513458
9789043513456
prijsindicatie € 15,90
bestel boek
Augustinus christendom O. Noordmans
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018