amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Boek der geheimen II, soetra 64-112 - Osho

Het boek der geheimen II

soetra 64 - 112

»Het Boek der Geheimen« is een volledige en practische gids voor zelfverwerkelijking, en is gebaseerd op de verzamelde wetenschap van vijfduizend jaar existentiële studie en research. Maar dit boek bevat niet een reeks antwoorden. Het is een set sleutels.

Osho geeft je aan het begin de verzekering dat die sleutelset compleet is, dat er voor elke deur de passende sleutel bij is. De sleutel voor je eigen deur is er bij. Het enige dat je hoeft te doen, is de sleutels proberen totdat je er een vindt die past. Open daarmee de deur en ontdek wat er binnen te vinden is.

»Deze soetra’s van Shiva zijn de alleroudste technieken die we kennen. Maar je kunt ze net zo goed de laatste technieken noemen omdat er niets meer aan toegevoegd kan worden. Ze zijn compleet zoals ze zijn – honderd twaalf technieken.

Ze bevatten alle mogelijkheden, alle mogelijkheden die er zijn om de mind te zuiveren, om de mind te overstijgen. Aan Shiva’s honderd twaalf technieken kan er niet één worden toegevoegd. En dan te bedenken dat dit boek Vigyana Bhairava Tantra, vijfduizend jaar oud is! Er kan niets aan toegevoegd worden, het is uitgesloten dat er iets aan toegevoegd wordt. Zoals het is, is het volledig, compleet.

Het is het alleroudste en toch het laatste, toch het nieuwste. Zo oud als oude bergen – de methoden lijken eeuwig en toch zijn ze zo nieuw en zo fris als een dauwdruppel in het licht van de zon.

Deze honderd twaalf meditatietechnieken vormen de complete wetenschap voor de transformatie van de mind.«
Osho
Osho
spiritualiteit
gebonden
752 blz
isbn 9059800265
9789059800267
osho publikaties
prijsindicatie € 29,50
bestel boek
India
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018