amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Kristalpaleis - Sloterdijk

Het kristalpaleis

een filosofie van de globalisering

Na het succes van Sloterdijks meesterwerk »Sferen« past de spraakmakende Duitse filosoof zijn theorie toe op de actuele mondiale situatie.

Sloterdijks stelling over globalisering luidt simpelweg : ons »wereldburgerschap« is een fictie waarvan we al sinds de ontdekkingsreizen van Magelhaes in de ban zijn. Maar hoelang kan deze droom nog stand houden in een wereld waarin het verlangen naar de »eigen plek« snel terrein herovert ?

We hebben onze plaatsgebondenheid schromelijk onderschat. Het beroemde Londense Kristalpaleis, ontworpen voor de eerste Wereldtentoonstelling in 1851, neemt Sloterdijk als voorbeeld van de mondiale droom : een transparante, verlichte ruimte zonder grenzen, waarin de moderne mens zou willen wonen.

Maar nemen de huidige westerse landen de grenzeloosheid van hun droom nog serieus, als miljarden wereldbewoners vergeefs aan de deur van het paleis kloppen ? Terwijl hij spannende vertellingen en radicale filosofie verbindt, laat Sloterdijk de vanzelfsprekendheden van het globaliseringproces op hun grondvesten schudden.

Dit boek is een must voor wie kritisch in onze complexe tijd wil staan.
Peter Sloterdijk
filosofie
hardcover
312 blz
isbn 908506127X
9789085061274
prijsindicatie € 25,00
bestel boek
BbBbB   Duitsland   filosofie   Peter Sloterdijk   GgGgG
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018