amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Rest is geschiedenis - Luc De Vos

De rest is geschiedenis

"Ik werd geboren in een proletarisch CVP-nest van brave katholieke burgers, zoals er miljoenen waren in een dozijn, nog niet zolang geleden in deze barre uithoek van de wereld, ons geliefde Vlaanderen. De kerken zaten vol. Ik heb ze met eigen ogen zien leeglopen. In een paar jaar was het gebeurd. De revolutie was een feit en God was dood. Er bestaan nog individuen, die tegen Nietzsche in, geloven dat God niet dood is. Hij ligt wel in coma, zo beweren zij.

En ook dat we God nooit mogen onderschatten. Dat we nog een fantastische stunt van God kunnen verwachten in de nabije toekomst. Als een duivel uit een doosje zal hij te voorschijn springen. En de mensen zullen in tranen uitbarsten en prevelen: "God, jongen, waar waart gij al die tijd gebleven, we dachten dat gij dood waart, jongen toch!" - Luc De Vos

Luc De Vos is de zanger van de Nederlandstalige popband Gorki. Tot op heden maakte hij met Gorki zeven albums. Daarnaast schrijft hij al jaren columns voor de alternatieve jongerenzender Studio Brussel. Zijn literaire debuut DE DAAD BIJ HET WOORD verscheen in 2002.

Luc De Vos
autobiografie
paperback, 224 blz
isbn 904500870X
9789045008707
prijsindicatie € 16,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018