amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Augustinus Belijdenissen - Carolinne White

Augustinus Belijdenissen

Augustinus is een van de meest opmerkelijke figuren uit de christelijke oudheid. Geboren in Noord-Afrika in het jaar 354 als zoon van een heidense boer, bekeerde hij zich later tot het christelijk geloof, werd bisschop van Hippo, en groeide uit tot een van de belangrijkste auteurs in de geschiedenis van het christendom. Zijn bekendste werk, de 'Belijdenissen', is ook vandaag nog zeer geliefd vanwege de grote menselijkheid en spirituele diepgang die eruit spreken.

In deze nieuwe vertaling van gedeelten uit de 'Belijdenissen' komt des te duidelijker naar voren hoe tijdloos en actueel Augustinus' opvattingen over het grote menselijk leven zijn. Zijn worsteling met de grote levensvragen, zijn twijfel en hartstocht, zijn zoeken naar God - het is op zo'n levendige en herkenbare manier weergegeven, dat het wel lijkt alsof het gisteren geschreven is. De gekozen passages getuigen vooral van Augustinus' wijsheid en zijn mystieke verlangen naar God; maar tegelijkertijd vertellen ze het verhaal van zijn losbandige jeugd, zijn gang naar het keizerlijk hof in Milaan en zijn bekering tot het christendom op 32-jarige leeftijd.'

Deze eerste moderne geïllustreerde uitgave van de 'Belijdenissen' bevat vele prachtige miniaturen en handschriften uit de collectie van de British Library.

De samensteller dr. Carolinne White, doceert sinds 1988 klassieke taal- en letterkunde aan de Universiteit van Oxford. Zij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met de periode van de patristiek, in het bijzonder met het werk van Augustinus.

De vertalers, Joost van Neer [classicus], Wim Sleddens [theoloog] en Anke Tigchelaar [neerlandica] zijn verbonden aan het Augustijns Instituut in Eindhoven.
Augustinus
levensbeschouwing
gebonden
kleur illustraties
94 blz
isbn 9025952496
9789025952495
Ten Have
prijsindicatie € 18,30
Augustinus
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018