amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Zeven levens van The Cat

De zeven levens van "The Cat"

Een halve eeuw contraspionage in oorlogs- en vredestijd

Pieter Brijnen van Houten opereerde zo in het geheim, dat zijn naam voor het grote publiek vrijwel onbekend is gebleven. Toch is er maar weinig aan zijn aandacht ontsnapt en speelde hij een cruciale rol in zaken van nationaal belang. J.G.Kikkert ontmoette deze geheimagent, die de bijnaam "The Cat" had.

Tijdens zijn onderzoek ontdekte Kikkert dat deze bijnaam zeer verdiend was, Van Brijnen van Houten beschikte inderdaad over minstens zeven levens, zoals zijn werk als inlichtingenofficier, zijn dienst voor de contraspionage bij de Britse M15, zijn werk voor B.Doc., het bureau van Binnenlandse Zaken in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar "foute" Nederlanders in kaart werden gebracht, zijn werk als journalist en hoofdredacteur van de krant De Nederlander, zijn informantenwerk voor M15 in na-oorlogse Nederland evenals het beheer van de ruim tweeduizend woningen die zijn schatrijke vrouw bezat.

Dit boek is weer een typisch boek van de gerenommeerde schrijver J.G.Kikkert, degelijk maar leesbaar en vol bloedstollende en humoristische anekdotes.
J.G.Kikkert
biografie
paperback, 250 blz
9059111672
prijsindicatie € 24,00
Europa
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018