Leonardo da Vinci

Sherwin B. Nuland
biografie
paperback, 190 blz
isbn 9050185789
9789050185783
prijsindicatie € 15,90

bestel boek


Da Vinci

Leonardo da Vinci

Biografie

'Het raadsel van Mona Lisa's glimlach is niet kleiner dan het raadsel van haar schepper, Leonardo da Vinci', aldus Sherwin Nuland, zelf wetenschapper, die zich gedurende twintig jaar in de persoon van Da Vinci heeft verdiept.

Hoe kon deze man uit het Italië van de renaissance die in zijn tijd als ongeletterd werd gekenmerkt, uitgroeien tot een zo geniale figuur wiens genialiteit een uitzonderlijk scala van terreinen besloeg: schilderkunst, bouwkunst, binnenhuisarchitectuur, techniek, wiskunde, astronomie en talrijke andere gebieden van de natuurwetenschappen.

Wat waren de inspiratiebronnen voor zijn onverzadigbare nieuwsgierigheid? Vanwaar kwamen zijn ongeëvenaarde liefde voor natuur en wetenschap en zijn drang en talent tot analyseren?

Deze biografie is een fascinerende ontdekkingsreis naar de psyche van een universeel kunstenaar en geleerde, een 'uomo universalis' die zijn tijd eeuwen vooruit was.

Sherwin B. Nuland is als klinisch hoogleraar in de chirurgie verbonden aan Yale University in de V.S. Hij publiceerde o.a. Hoe wij sterven (1995) dat met de National Book Award werd bekroond.

'Leonardo da Vinci' maakt deel uit van de Penguin Lives Series.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018