amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Broeder Frans - Hein Stufkens

Broeder Frans

Franciscus van Assisi is zijn volledige naam. Zijn vrienden waren zwervers, bedelaars, zieken en de dieren ! Hij voelde zich het meest thuis bij mensen zonder macht, aanzien of rijkdom en zag zichzelf eigenlijk vooral als troubadour en heraut van »de Allerhoogste«. Hij leefde lang geleden, in de Middeleeuwen, in Italië. Maar door de eeuwen heen, tot in onze tijd, bleef hij een bron van inspiratie voor velen : door zijn eenvoud, zijn hartstocht voor vrede en zijn grote liefde voor moeder aarde en alle schepselen.

In dit kinderboek heet hij gewoon »broeder Frans«, en misschien dat hem dat zelf ook wel het beste zou zijn bevallen. Als je je hart opent kun je hem hier, in al zijn eenvoud, ontmoeten en leren kennen als een vriend en reisgenoot voor het leven.

De teksten zijn van Hein Stufkens, die voor Ankh-Hermes ook andere boeken over Franciscus schreef, zoals Het zevenvoudig pad van Franciscus van Assisi en [samen met Marcel Derkse] De herberg van het hart.

De illustraties zijn van Jep Groenhagen, die vele jaren zijn creativiteit vormgaf als chef-kok bij de Efteling, daarnaast altijd schilderde, tekende en beelden maakte en nu vrij gevestigd kunstenaar is te Cadzand.
Hein Stufkens
Jep Groenhagen
kinderboek
paperback
60 blz
isbn 9020230662
9789020230666
prijsindicatie € 13,90
St. Franciscus
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018