Zuster Aarde Broeder Zon - Houdijk

Cootje & Jan Houdijk
dagboek
paperback
blz
isbn 905429096X
9789054290964
Conserve
prijsindicatie € 5,99

Zuster Aarde Broeder Zon

Dagboek van een voetreis naar Franciscus van Assisi

Zij kan niet tegen omlopen en hij wordt chagrijnig als het te lang regent. Hij verafschuwt wandelen over asfalt en zij vervloekt een natte, beslagen bril. Maar dat is allemaal klein ongerief. Het doet geen afbreuk aan een gedeelde vreugde: van huis te kunnen weglopen en almaar verdergaan, maanden aan n stuk.

Cootje en Jan Houdijk hebben de gewoonte eens in de zoveel tijd nomade te worden. In 1988 gingen ze te voet naar Santiago de Compostela ('Naar de ware Jacob'), een paar jaar later op koffievisite in Zwitserland. Ditmaal trekken ze over voetpaden door de Ardennen, de Vogezen en de Jura, over de Alpen en de Appenijnen naar Assisi.

Geen betere manier om Zuster Aarde te verkennen: geen ervaring die louterender werkt. In alle soorten weer, niet zonder tegenslag, maar met een schone voleinding in het heiige licht van Broeder Zon over Umbri. In dit dagboek gaat het om de dagelijkse zorgen om brood en bed, over ontmoetingen onderweg en - in onbegrensd aanbod - allerlei zintuiglijke ervaringen. Die zetten steevast gedachten-treinen aan het rijden. Van dunne tractortjes tussen de Moezelwijnstokken en vaders die dikkopjes scheppen met een theezeefje, tot aamborstig snuivende everzwijnen en steentjes keilende communicantjes.

boeken over St. Franciscus
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018