amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Wachten jullie op mij

Wachten jullie op mij ?

Etty Hillesum in beeld

"Wachten jullie op mij?" schreef Etty Hillesum op een briefkaart die uit de rijdende trein werd gegooid, toen zij met 986 lotgenoten naar Auschwitz werd getransporteerd. Deze woorden zijn als titel gekozen voor een boek met foto's van en over Etty Hillesum.

De meeste van deze foto's (veelal nog niet eerder gepubliceerd) berusten in de archieven van het Joods Historisch Museum te Amsterdam. Tegenover elke afbeelding staat een passend citaat uit Etty's nagelaten werken, niet alleen in transcriptie maar ook in haar originele handschrift.

Men vindt in deze uitgave foto's van Etty Hillesum zelf, van haar familie en haar vrienden, maar ook van de boeken die ze las, de plaatsen die in haar geschriften een belangrijke rol spelen, en van de oorlog die aan het leven van deze talentrijke vrouw een voortijdig einde heeft gemaakt, nu zestig jaar geleden.

Voor velen die haar werken hebben gelezen, zal dit boek een extra dementie bieden. Niet alleen Etty Hillesum komt zo in beeld, maar ook de dagboeken en brieven die zij ons heeft gagelaten.

Samenstellers: Ria van den Brandt en Klaas A.D. Smelik, bezorger van het nagelaten werk van Etty Hillesum, getiteld Etty, De nagelaten geschriften 1941 - 1943.
biografie
paperback
96 blz
9050186246
balans
prijsindicatie € 15,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018