amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Charisma van Adolf Hitler - Laurence Rees

Charisma van Adolf Hitler

boek
biografie
9789026325830

Laurence Rees

bestel boek
Wat in zijn karakter zorgde ervoor dat zoveel mensen bereid waren hem te volgen ?
In Het charisma van Adolf Hitler schetst Laurence Rees aan de hand van vele ooggetuigenverslagen de opkomst en ondergang van een van de meest wrede dictators aller tijden. Hoe kon Hitler zoveel destructie veroorzaken ?
hoe hij miljoenen naar de afgrond leidde
»Mijn hele leven kan worden samengevat als een onophoudelijke poging om andere mensen te overtuigen« - Adolf Hitler
Hitlers karakter en persoonlijkheid
Laurence Rees was directeur van BBC History Programmes. Zijn documentaire The Nazi's, A Warning from History werd bekroond met onder andere een BAFTA en een International Documentary Award. Voor Auschwitz. The Nazi's & The Final Solution ontving hij in 2006 de History Book ofthe Year Award. Van Rees verschenen in vertaling onder meer Auschwitz, De nazi's en Achter gesloten deuren.
Het is misschien wel Adolf Hitler die, meer dan wie ook, de geschiedenis het meest ingrijpend heeft bepaald. Zijn enorme macht over het Duitse volk gebruikte hij om het land aan een oorlog te laten beginnen, op grote schaal genocide te plegen en toch gehuldigd te worden als ware hij een god. In dit langverwachte nieuwe boek onderzoekt de beroemde historicus Laurence Rees hoe dat ooit heeft kunnen gebeuren.

Adolf Hitler werd gedreven door extreme ideologieën en was verslaafd aan het nemen van grote risico's, maar wat in zijn karakter zorgde ervoor dat zoveel mensen bereid waren hem te volgen ? Waarom was elke aanval op zijn leiderschap bij voorbaat gedoemd te mislukken ? En is deze man, die het lot van Europa zozeer heeft bepaald, 70 jaar later nog steeds een waarschuwing aan ons allen ?

In Het charism van Adolf Hitler gaat Laurence Rees in op het thema dat vele historici genegeerd hebben : Hitlers karakter en persoonlijkheid. Op basis van geschreven bronnen maar ook vele ooggetuigenverslagen laat Rees zien dat Hitler een van de opmerkelijkste figuren is die ooit hebben geleefd.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018