amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Hildegard Knef

Hildegard Knef

Een ster * Een tijdperk

Adrian Stahlecker, de bekende schilder en auteur van het standaardwerk over de Duitse kunst in ballingschap 1933-1945, zag als vijftienjarige jongen in een Haagse studio de film ILLUSION IN MOLL. Daarin maakte een blonde actrice grote opgang. Het was Hildegard Knef. Zij zong het bedroefde lied ILLUSIONEN, en was ongeneeslijk ziek.

Haar stem, en haar indringende gestalte zouden Adrian Stahlecker nooit meer loslaten. Hij volgde het leven van deze bijzondere vrouw op de voet. Het was een pad dat begon in de sombere vooroorlogse jaren in Duitsland.

Haar opkomst begon direct na de oorlog in de fim, waarbij zij van het begin af aan in schandalen verzeild raakte. Via een huwelijk met een Amerikaanse militair belandde zij in de Verenigde Staten alwaar ook Hollywood en Broadway voor haar door de knieŽn gingen en zij schitterde in onder andere SILK STOCKINGS.

Door haar slepende , emotionele leven begon zich een ware mythe rond haar af te tekenen. De eens zeer rijke filmdiva was, mede door haar problemen en aftakelende gezondheid, inmiddels financieel aan lagerwal geraakt en moest de laatste jaren van haar leven op dramatische wijze aankloppen bij hulpinstanties. In februari 2002 stierf zij aan een longontsteking.
Adrian Stahlecker
biografie
paperback
250 blz
9059114760
aspekt
prijsindicatie € 25,00
Duitsland
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018