amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Mao - Jung Chang

Mao

Het onbekende verhaal

Jung Chang, de schrijfster van »Wilde zwanen«, en haar echtgenoot Jon Halliday deden 10 jaar onderzoek naar het leven van de beroemdste en beruchtste man die China ooit gekend heeft : Mao Zedong.

Gebaseerd op talloze interviews met mensen uit de directe omgeving van Mao in China en met vrijwel iedereen buiten China die contact met hem had, is dit de best gedocumenteerde biografie van Mao. Velen hebben nooit eerder iets durven zeggen over hun ervaringen. Het boek beschrijft een Mao die wij niet kennen, een man die niet werd gedreven door idealisme of ideologie, die intrigeerde, vergiftigde en chanteerde. Zijn uiteindelijke geheime doel was de overheersing van de hele wereld.

Jung Chang en Jon Halliday schetsen het karakter van Mao en onthullen onder andere feiten over zijn schokkende gedrag tegenover zijn vrouwen, minnaressen en kinderen.

Het verteltalent van Jung Chang en de wetenschappelijke expertise van Jon Halliday maken van dit boek de meest complete en leesbare biografie van de man die het leven van miljarden Chinezen diepgaand heeft beïnvloed en de wereldpolitiek dertig jaar lang bepaalde.
Jung Chang
biografie
gebonden, 941 blz
isbn 9022542009
prijsindicatie € 39,95
China
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018