amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken
Amandla - Nelson Mandela

Amandla !

Nelson Mandela in zijn eigen woorden

Iedereen heeft respect voor Nelson Mandela - van internationale staatshoofden tot rappers met gouden kettingen: de wereld houdt van hem.

Mandela heeft een lange weg afgelegd vanuit de gevangenis op Robbeneiland waar hij als terrorist gevangen zat, tot aan de rol van onaantastbare ELDER STATESMAN. Maar hoe heeft hij de rol die hij speelt in de wereld zelf ervaren?

In de hele periode - van activist tot president en daarna - heeft hij zijn gedachten op papier gezet en gedeeld met Zuid-Afrika.

De belangrijkste van deze teksten zijn nu gebundeld in AMANDLA! (de macht, meestal gevolgd door: NGAWETHU - aan het volk). Van de meesterlijke pleitrede waarin hij zijn onschuld aantoont tot zijn indrukwekkende inaugurele rede als president: de belangrijkste momenten van Mandela's imposante carričre zijn vastgelegd in zijn eigen woorden.

AMANDLA! werd samengesteld door Kader Asmal, de Zuid-Afrikaanse minister van Onderwijs, David Chidester (hoogleraar religieuze studies aan de Universiteit van Kaapstad) en Wilmot James, hoofd van het onderzoeksprogramma naar integratie van de Human Sciences Research Coucil.
Nelson Mandela
biografie
paperback, 288 blz
9025427626
prijsindicatie € 19,90
Zuid-Afrika
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017