amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Madonna - Taraborrelli

J.R. Taraborrelli
biografie
paperback
332 blz
isbn 9027474206
prijsindicatie € 5,50

Madonna

van idool tot icoon

'De mensen weten nog niet hoe goed ik ben', zei Madonna in 1983 op een persconferentie. 'Maar dat zullen ze snel weten. Over een paar jaar zal iedereen het weten. Eigenlijk ben ik van plan om een van de grootste sterren van deze eeuw te worden.'

Haar voorspelling kwam uit: Madonna ís werelds beroemdste, meest invloedrijke en meest besproken vrouwelijke popster. Wat heeft deze vrouw waardoor ze al jaren aan de top staat en het absolute symbool is van succes en glamour?

In 1991 merkt ze zelf op: 'Ik weet dat ik niet de beste zangeres of danseres ter wereld ben. Dat weet ik. Maar dat interesseert me ook niet.'

J. Randy Taraborrelli duikt in Madonna's leven en persoonlijkheid om uit te vinden wie zij nu werkelijk is. Voor deze biografie heeft hij meer dan tien jaar onderzoek gedaan en veel mensen gesproken uit haar naaste omgeving, zoals goede vrienden, directe medewerkers en familieleden. Ook Madonna zelf heeft hij een aantal keren geïnterviewd bij verschillende gelegenheden.

Madonna - van idool tot icoon beschrijft Madonna's vroegste jeugd, haar relatie met haar vader, waarom zij en Warren Beatty nooit trouwden, hoe ze een verhouding kreeg met John Kenndey jr, de relatie met de vaders van haar kinderen en haar werkwijze om zakelijk zoveel successen te boeken.

Haar dromen en wensen, haar egoïstische trekjes, haar vastberadenheid, haar liefde voor haar kinderen, haar talenten en haar zwakheden.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018