amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Isaac Newton

Isaac Newton

biografie

Newtons zoektocht naar de grondbeginselen van het universum vormt de basis voor James Gleicks heldere en onderhoudende biografie.

Isaac Newton ontraadselde de geheimen van licht en beweging, ontdekte de wetten van de zwaartekracht. Hij achterhaalde de patronen van de schepping, die sindsdien de wetten van Newton heten. Newton was, kortom, de architect van onze moderne wereld.

Zijn vader stierf voordat hij werd geboren, zijn moeder hertrouwde en liet de zorg voor Isaac over aan zijn grootmoeder. Hij groeide op tot een merkwaardige jongen: eigenwijs, eenzaam, monomaan, en allesbehalve sociaal vaardig.

In deze heldere, schitterend geschreven biografie beschrijft wetenschapsjournalist James Gleick leven en werk van Isaac Newton. Hij legt uit waarom Newtons bevindingen zo baanbrekend waren. Stap voor stap maakt hij ons deelgenoot van Newtons ontdekkingen en werkwijze.

Gleick onthult daarnaast een minder bekende kant van deze eenzame genie: de grootmeester van de ratio was tegelijkertijd een enthousiast beoefenaar van de zwarte kunst van de alchemie.
James Gleick
biografie
paperback, 286 blz
9023414632
prijsindicatie € 19,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018