amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken


Maarten Post
geschiedenis
paperback
240 blz
isbn 9038912161
9789038912165
Elmar
prijsindicatie € 17,95

Djenghis Khan

De sleutel tot het raadsel Nostradamus

Dit fascinerende boek neemt ons mee op een zoektocht door het verleden van Frankrijk en Europa. Post legt alle stukjes van de puzzel in elkaar en geeft antwoord op vragen die de mensheid eeuwenlang hebben beziggehouden. Ook de zogenaamd uitgekomen voorspellingen van Nostradamus gaat hij niet uit de weg. Geen ander boek, dat over Nostradamus is verschenen, zal zoveel discussie losmaken.

Volgens zijn aanhangers voorspelde Nostradamus in zijn kwatrijnen de opkomst en ondergang van Hitler, de Franse Revolutie, Napoleon en veel meer belangrijke historische gebeurtenissen. In zijn boek bewijst Maarten Post op overtuigende en meeslepende wijze het verbijsterende tegendeel.
Na een jarenlange studie concludeert Post dat Nostradamus in zijn kwatrijnen niet over de toekomst schreef, maar over het verleden van Frankrijk en Europa. Hij kwam tot deze opmerkelijke en verstrekkende conclusie na de zorgvuldige bestudering van het zogenaamde sleutelkwatrijn over de grote koning van de Mongolen:

In de zevende maand van 1999,
Zal uit de hemel de grote koning der verschrikking komen,
Die de grote koning der Mongolen tot leven zal wekken,
Daarvoor en daarna zal; Mars in geluk heersen.

De grote koning der Mongolen, Djenghis Khan, werd in 1166 tot leven gewekt. Toen Post zeventwaalfde (de zevende maand) met 1999 vermenigvuldigde was hij verbijsterd toen hij de uitkomst op zijn rekenmachine las: 1166. Na deze verrassende ontdekking ging hij koortsachtig op zoek naar bewijzen om zijn theorie te onderbouwen. En met succes!
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018