amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Jack, leven als geen ander

Geoffrey Perret
biografie
gebonden, stofomslag
500 blz
isbn 9050184723
balans
prijsindicatie € 27,00


boeken over USA

Jack

Een leven als geen ander

John Kennedy - voor vrienden Jack - behoort tot de meest charismatische figuren uit de 20ste eeuw. Veel is er over hem gezegd en geschreven. Maar 'Jack' is de eerste biografie die zijn leven, van geboorte tot dood, beschrijft op basis van pas in het jaar 2000 geopende Kennedy-archieven.

Gegevens uit Kennedy's persoonlijke dagboekaantekeningen, zijn correspondentie met familieleden, tot dusverre geheim gebleven gesprekken en honderden tapes uit het Witte Huis maken dit boek tot een uniek document.

'Jack' onthult achter de uiterlijke glamour John Kennedy's complexe persoonlijkheid. Een leven lang vechtend met zijn gezondheid ontwikkelde hij eerzucht, grootse visie en hooggestemde idealen. Maar hij bezat ook duistere kanten, was seksueel gefrustreerd, verloor zich in drank en soms drugs.

Met zijn vrouw Jackie leidde hij een turbulent huwelijksleven. Als president bleek hij in staat het Amerikaanse leiderschap te moderniseren; een politicus die niet zonder risico's stelling nam inzake de Cuba-kwestie, de Amerikaanse burgerrechten en de voorboden van de Vietnam-oorlog. Jack Kennedy was een man die velen na hem inspireerde.

Geoffrey Perret is de auteur van verschillende boeken over Amerikaanse politici. Hij is opgeleid aan de universiteiten van Harvard en Berkeley en schrijft voor de tijdschriften Talk en American Heritage.

Oorspronkelijke titel 'Jack A Life Like No Other', vertaald door Meile Snijders.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018