amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Madeleine Albright

Mevrouw de minister

Het persoonlijke verhaal van de machtigste vrouw van de VS

Madeleine Albright is wereldwijd een van de meest gerespecteerde vrouwen uit de moderne geschiedenis en zij was de eerste vrouw die doordrong tot de post van minister van Buitenlandse Zaken in de VS. Tijdens de acht jaar durende Clinton-regering was zij direct betrokken bij fascinerende, schokkende en controversiŽle hoofdstukken uit de wereldgeschiedenis.

In deze onomwonden autobiografie vertelt zij haar persoonlijke verhaal en gunt ze de lezer een blik van binnenuit op het reilen en zeilen van Het Witte Huis. Ook geeft zij haar visie op een aantal actuele kwesties waar zij als minister destijds bij betrokken was, zoals Irak, Noord-Korea en het voormalig JoegoslaviŽ.

Verrassend openhartig schrijft Madeleine Albright over de talloze wereldleiders met wie zij samenwerkte en de strijd die zij als vrouw moest leveren in een door mannen gedomineerde politieke wereld.

Net zo belangrijk in dit boek is echter haar persoonlijke geschiedenis die voor vele vrouwen wereldwijd insprerend zal zijn: de opvoeding van haar drie dochters, haar pijnlijke scheiding en het feit dat zij pas als volwassen vrouw hoorde van haar joodse afkomst en de dood van haar grootouders in de concentratiekampen.
Madeleine Albright
biografie
paperback, 400 blz
9076341648
prijsindicatie € 12,50
USA
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018