amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Elke liefde telt

Elke liefde telt

voor gelijke rechten de wereld rond

Overal om ons heen ontstaan vechtpartijen. Er wordt met stenen gegooid. Scott Long en ik lopen naar het politiebureau. Ik weet me langs een haag ongeïnteresseerde politieagenten te wurmen en dring door tot de wachtcommandant.

Ik ben van Human Rights Watch en verzoek om de vrijlating van Nikolai. Nikolai Aleksejev is de organisator van deze demonstratie voor gelijkberechtiging van homo's. Ze kijken me aan of ik gek ben. De agenten die buiten in slagorde stonden opgesteld komen naar binnen. U hebt hier niets te zoeken, zegt een van hen tegen mij.

Buiten heeft een groep fascisten zich voor het politiebureau verzameld. Een lesbisch meisje steekt een sigaret op. Op dat moment springt een orthodoxe priester op haar af en geeft haar een klap in het gezicht. Ongedierte zijn jullie. Moskou, mei 2007

Na jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66 te zijn geweest, verlaat Boris Dittrich in 2006 de Nederlandse politiek. Hij realiseert zijn droom en gaat in New York wonen, waar hij advocacy director van de afdeling seksuele minderheden van de internationale organisatie Human Rights Watch wordt.
Boris Dittrich
discriminatie
paperback
176 pagina's
isbn 9046804461
9789046804469
prijsindicatie € 18,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018