amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
De romantische boekhouder

De romantische boekhouder

Zoon van een kolenboer. Oud-directeur van het Centraal Planbureau. Met twaalf jaar de langstzittende minister van Financiėn ooit. Naamgever van de Zalmnorm, leermeester van Wouter Bos, drager van de trotse bij - naam »Il Duro«.

Voormalig PvdA-lid en oud-fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. Liefhebber van flipperkasten, die Nederland de euro bracht. Joviaal maar deskundig, vriendelijk doch gevreesd.

Gerrit Zalm, fenomeen. In dit boek geeft hij, een van de hoofdrolspelers in de Nederlandse politiek van de afgelopen twintig jaar, voor het eerst openheid van zaken. »De romantische boekhouder« is het levendige verslag van zijn loopbaan in ambtenarij en politiek. Openhartig vertelt hij over het reilen en zeilen op Financiėn, de samenwerking met de overige ministers, zijn turbulente tijd als VVD-leider en zijn rol als vicepremier.

Hij gunt de lezer een blik in de coulissen van »Europa«, en ook pijnlijke zaken gaat hij niet uit de weg : de kwestie-Hirsi Ali, de perikelen rond Rita Verdonk en de val van het eerste kabinet-Balkenende.

Over de financiėle crisis die de wereld op dit moment teistert, laat Gerrit Zalm in een apart hoofdstuk zijn licht schijnen.
Gerrit Zalm
politiek
paperback
402 pagina's
isbn 9050188834
9789050188838
prijsindicatie € 19,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018