amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Eleanor Roosevelt

Grandmère

Een persoonlijke geschiedenis van Eleanor Roosevelt

In 1905 trouwde Eleanor Roosevelt (1884-1962) met haar verre neef Franklin Delano Roosevelt, die de geschiedenis in zou gaan als langstzittende president van de VS. Hun huwelijk verliep bepaald niet zonder problemen.

Er waren de jaren van de Depressie en de Tweede Oorlog; de polio-infectie waardoor FDR in 1921 ernstig verlamd raakte; het feit dat de president bepaald geen toonbeeld van huwelijkstrouw was. Toch was en bleef Eleanor steun en toeverlaat van haar man - zijn bron van inspiratie en moed.

Terwijl FDR zijn land door de moeilijke tijden loodste, groeide Eleanor uit tot een First Lady zoals de VS en de wereld nog nooit gekend hadden: ze speelde een actieve rol in vrouwenorganisaties, gaf leiding aan humanitaire acties, zette zich in voor minderheidsgroepen, bezocht de Amerikaanse troepen, was lid van de Amerikaanse delegatie naar de VN, was voorzitster van de Commissie vor de Rechten van de Mens van de UNESCO en was actief op vele, vele andere terreinen....

In dit boek beschrijft haar kleinzoon het leven van deze uitzonderlijke vrouw die door haar kleinkinderen liefdevol werd aangesproken als Grandmère.

Een liefdevol maar ook openhartig portret van een van de uitzonderlijkste vrouwen uit de twintigste eeuw.
David B. Roosevelt
biografie
paperback, 248 blz
9038914113
prijsindicatie € 25,00
USA
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018