amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Erwin Rommel

Erwin Rommel - Veldmaarschalk of nazi ?

In de persoon Erwin Rommel zijn veel tegenstrijdigheden verenigd : voor sommigen is hij de »woestijnvos« en een held, voor anderen een soldatenbeul en nazi-misdadiger. Vanaf wanneer nam de »mythe Rommel« deel aan Hitlers systeem ? Wat wist hij van de oorlogsmisdaden ? Valt hem persoonlijk iets te verwijten ?

Na intensief speurwerk over de hele wereld schetst Maurice Philip Remy een nieuw beeld van Rommels persoonlijkheid en roept hij de vraag op hoe Rommels prestaties moeten worden beoordeeld, gelet op het feit dat hij medeplichtig was aan een moorddadig systeem : is hij persoonlijk schuldig of bleef hij zijn geweten trouw ? Wat was het dat de trouwhartige Zwaab fascineerde aan Hitler ? Wanneer sloot hij zich precies aan bij de nazi's? En wat wist hij van de moord op de joden ?

Erwin Rommel was een man die zinloos sterven verhinderde, die tegelijk een aanhanger van Hitler was en zich tot op het laatst nooit volledig los kon maken van zijn fascinatie - ook niet toen hij zich aansloot bij het verzet. Toch blijft één feit onbetwist, namelijk dat Rommel een eind wilde maken aan de oorlog en van plan was eenzijdig vrede te sluiten met de geallieerden.

Maurice Philip Remy schreef een groot aantal boeken over historische onderwerpen en is een van de succesvolste producenten van tv-documentaires in Europa. Zijn documentaires oogsten, vooral vanwege het onderzoekende karakter, hoge waardering.
Maurice Philip Remy
biografie
gebonden392 blz
isbn 9059560361
9789059560369
prijsindicatie € 19,95
Europa    
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018