amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Roze is een kleur - Ven

Roze is een kleur

Zoektocht naar een eend in Myanmar

Joost van der Ven was Inspecteur Natuurbehoud bij Staatsbeheer tot 1985 en vervulde daarna diverse functies bij Wetlands International en andere organisaties. Hij werkte als Landbouwatache bij onze ambassades.

Van der Ven leidde tussen 1999 en 2006 een tiental expedities naar Myanmar. Doel van de expedities was meer te weten te komen over de natuur in het noordelijk deel van Myanmar, een gebied dat jarenlang nauwelijks meer door westerlingen kon worden bezocht.

Tijdens de expedities werd vooral gezocht naar de uitgestorven gewaande Rozekopeend. De vraag was of de Rozekopeend in afgelegen junglemoerassen zou hebben kunnen overleven ?

Was het juist dat de eend in 1935 voor het laatst was waargenomen ? Dit boek geeft een antwoord op alle vragen met betrekking tot deze geheimzinnige eend.

Het plaatst de eend ook temidden van de politiek van een land dat geregeerd wordt door generaals en door de Westerse boycot van de rest van de wereld wordt geisoleerd.

Roze is een kleur geeft zeker geen antwoord op alle vragen maar nodigt uit tot nadenken hoe wij in het westen dienen om te gaan met waarden, illusies, eenden en mensen.
Joost van der Ven
paperback
267 blz
9789086840076
IJzer
prijsindicatie € 22,50
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017