amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Lijden en Leven in overvloed - Cormack

Lijden en Leven in overvloed

Pol Pots Killing Fields en de kerk in Cambodja

De Cambodjaanse Kerk werd eerst geplant onder de rijstboeren van Noord Cambodja rond 1920. Vijftig jaar hard werken met weinig groei ging vooraf aan de ongelooflijke groei van de zeventiger jaren, toen een geestelijk ontwaken hand in hand ging met eveneens ongelooflijke verwoesting.

Het communisme dwong de zwaar uitgedunde kerk ondergronds, dreef haar in de overbevolkte Thaise vluchtelingenkampen, en verstrooide haar over zes continenten. Bijna alle geestelijk volwassen leiders kwamen om in die tijd onder de Rode Khmer.

De kampen zijn nu gesloten, de kerk is vrij, de tijd is rijp voor groei en ontwikkeling. »Lijden en Leven in overvloed« vertelt dit complexe verhaal door de levens en getuigenissen van een handvol christenen.

Don Cormack, die zelf meer dan 20 jaar onder de Cambodjanen werkte, schildert de hartverscheurende en persoonlijke verhalen af tegen de politieke, historische en culturele achtergronden van Cambodja.


De organisatie OMF werd opgericht door James Hudson Taylor in 1865 als de China Inland Mission. Na de machtwisseling daar rond 1950 werden de werkzaamheden verlegd naar de landen rondon China. Van toen af ging de C.I.M verder onder de naam Overseas Missionary Fellowship [OMF]. In Nederland jarenlang bekend als Overzeese Zendings Gemeenschap [OZG].

Net als in de tijd van Hudson Taylor, is het voornaamste doel van de OMF om mensen over de Here Jezus te vertellen, te prediken, te onderwijzen en discipelen te maken van mensen uit alle natiën. Voor meer info zie OMF.nl.
Don Cormack
geschiedenis
gebonden
512 blz
isbn 9089210016
9789089210012
OMF
prijsindicatie € 18,00
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017