amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Het andere Oosten

Andere Oosten

Vijftien misverstanden over China en de Chinezen

Het Aandere Oosten gaat over onze westerse normen en waarden en wat er gebeurt als ze terechtkomen in een land als China, dat over alles geheel eigen opvattingen heeft. Waarin is China anders dan wij denken en verwachten? Waarom is de economische groei er sterker dan in de rest van de wereld? Begint China, onder de druk van de globalisering en S A R S, meer op het Westen te lijken of is onze wens de vader van deze gedachte? Hoe vertekenen onze eigen normen en waarden de manier waarop we naar China kijken?

Die vragen werden weinig gesteld toen China nog vooral een exotische vakantiebestemming was. Maar het land wordt snel een centraal onderdeel van de wereldeconomie en het neemt een prominentere plaats in op het politieke wereldtoneel. De vraag wat China anders maakt, wint elke dag aan relevantie.

Dit boek is niet alleen verplichte lectuur voor elke ondernemer die overweegt zakenrelaties met Chinese bedrijven aan te knopen, maar ook voor de gemiddelde krantenlezer die geniet van een onderdompeling in het kleurrijke, luidruchtige, grillige Oosten en smakelijke verhalen. Tuinstra heeft een goed oog voor menselijke verhoudingen en absurde details en beschrijft het land van binnenuit. De grote contrasten in het huidige China komen aan de hand van talloze voorbeelden in HET ANDERE OOSTEN tot leven.

Fons Tuinstra [1955] is sinds negen jaar werkzaam als journalist in Shanghai, voor zowel Nederlandse als Aziatische media. Hij is de oprichter van de grootste e-mailservice voor zakelijk nieuws over China, Chinabiz (www.cbiz.cn) en schrijft daarvoor een wekelijkse column. Hij werkt thans met de Chinese Academie voor Sociale Wetenschamppen aan het opzetten van een Chinese editie van de Nederlandse loonwijzer.
Fons Tuinstra
journalistiek
pocket
255 blz
isbn 9046700844
9789046700846
Pandora
prijsindicatie € 10,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018