amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Hemelse dochter

Hemelse dochter - Li

Culinaire memoires met traditionele Chinese recepten

Negen jaar nadat de communisten in 1949 de macht hebben gegrepen, komt Nai-Nai, Leslie's grootmoeder, uit China over om bij het gezin van haar zoon in New York te gaan wonen. Ze brengt een compleet nieuwe wereld aan indrukken, geuren en smaken met zich mee. Nai-Nai's exotische nieuwe kookkunst opent het hart van haar Amerikaanse kleindochter voor haar Chinese achtergrond -- en voor de wereld.

Terwijl Leslie op groeit, wordt haar smaakzintuig de schatbewaarder van haar herinneringen, en eten wordt de schatbewaarder van haar cultuur. Het is de traditionele Chinese keuken van haar grootmoeder die het Leslie mogelijk maakt een brug te slaan tussen de culturele verschillen in het Amerika waar zij tot een minderheid behoort en tussen de groeiende kloof thuis, tussen haar starre, traditionele Chinese vader en haar progressieve, in Amerika geboren moeder.

Haar indringende en ontroerende herinneringen lardeert Leslie Li met haar eigen, persoonlijke recepten, die een verrukkelijke dimensie aan dit boeiende verhaal toevoegen.
Leslie Li
culinair
gebonden, 288 blz
isbn 9058313611
prijsindicatie € 16,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018