amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

De complete keuken van China

De complete keuken van China
recepten
Deh-ta Hsiung & N. Simonds
paperback
256 blz
isbn 9054264101
9789054264101
prijsindicatie € 8,50

Uitgebreid kookboek met authentieke recepten uit de Chinese keuken en een beschrijving van de achtergronden bij de diverse gerechten. China heeft een lange culinaire traditie en de keuken is doorspekt met symboliek. Eten neemt dan ook een grote plaats in in het leven van de Chinees.

Behandeld worden o.a. hapjes die in het theehuis of op straat worden geserveerd, banketgerechten, groentegerechten, basisrecepten [achterin]. De receptuur is duidelijk, maar in de regel bewerkelijk met gebruik van een groot aantal ingredienten. De verkrijgbaarheid van deze, vaak vreemdere ingredienten zal tegenwoordig waarschijnlijk geen problemen meer opleveren. Wel is enige handigheid en / of ervaring gewenst.

Tussen de recepten door is beknopte informatie over bijzondere gebeurtenissen of ingredienten opgenomen, b.v. Chinees Nieuwjaar, dumsum, sojasaus, mie. Geillustreerd met kleurenfoto's van gerechten en sfeerplaatjes uit China in divere formaten; soms is een deel van een foto zo donker dat de tekst die er overheen staat onleesbaar is. Gedrukt in een dunne, schreefloze letter. Achterin een woordenlijst en een register.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018