amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Mijn China

Mijn China
culinaire reis
Kylie Kwong
hardcover
482 blz
isbn 9059563026
9789059563025
prijsindicatie € 49,95

De Australische Kylie Kwong, dochter van Chinese immigranten, heeft een Chinees restaurant in Sidney en een culinair televisieprogramma. Ze ging op reis naar China en bezocht eerst de streek Quangzhou [Kanton] van waar haar overgrootvader in 1875 emigreerde. Daarna reist ze verder door het enorme land o.a. naar Yangshuo, Tibet, Peking, Hangzhou, Sjanghai en Hongkong.

Ze bezoekt veel bekende monumenten, monnikenkloosters, de Muur, het Terracottaleger enz. Overal waar ze met haar televisieploeg kwam, werd gekeken naar de producten op markten en in winkels, in de eenvoudige keukens en naar de manier van koken en de specifieke gerechten. Ze legt ook steeds de nadruk op de rijkdom van de Chinese cultuur, het belang van familie, tradities en de bindende kracht die samen eten heeft.

Een boeiend boek over een hier toch onbekende wereld, vol informatie over ingredienten en met heerlijke, niet te moeilijke recepten. Mooi uitgegeven, geillustreerd met vaak paginagrote kleurenfoto's van landschappen, van de mensen, kooksessies en gerechten. Met ingredientenlijst en register.

NBD|Biblion recensie - Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018