amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

2 oktober

Herfstmarkt Streekmuseum De Acht Zaligheden Eersel
Vandaag een bezoek gebracht aan de het Land van de Zaligheden in de Brabantse Kempen. In Hoogeloon vierde de familie Ansems het 30-jarige bestaan van Kaasboerderij de Ruurhoeve. De kaasboerderij is een echt familiebedrijf waar de verschillende generaties Ansems koeien houden en kaas maken die in de Landwinkel aan huis wordt verkocht. Voor de Trappisten in Tilburg maken ze een heerlijke trappistenkaas.

De hoeve is berekend op bezoek want er worden het hele jaar door excursies georganiseerd. Vandaag waren de koeien met hun kalfjes van dichtbij te bekijken, de kaasmakerij was toegankelijk en er werd een en ander uitgelegd. Op het terrein was een streekmarkt waar ambachtelijke produkten werden aangeboden en bezoekers kennis konden maken met regionale producten. En er was een wandeling uitgezet door het boerenland langs de akkerranden en de Kleine Beerze.
Koe op Kaasboerderij de Ruurhoeve, Hoogeloon
In Eersel organiseerde Streekmuseum De Acht Zaligheden een jaarmarkt. Op het erf en in den hof, waar een mooie bloemen- en kruidentuin is aangelegd stonden een groot aantal kraampjes waar uiteenlopende ambachtelijke en streekprodukten werden gepresenteerd. Tijdens de herfstmarkt was volop de kans kennis te maken met Brabantse instanties en natuurvereningen, te proeven, te knutselen en te buurten.
internationale dag voor geen-geweld
<<   2 october   >>
oktober
wijnmaand
calendarium
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018