amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Latino king

jeugd-roman, 13-15 jaar
serie Slash
Bibi Dumon Tak
paperback
197 blz
isbn 9045110318
978904511031
prijsindicatie € 12,95

Latino king - Dumon Tak
De 18-jarige Nederlandse drugsdealer Castel [ik-figuur] belandt na een mislukte cocainesmokkel in een gevangenis in de Dominicaanse Republiek. Hij merkt al snel dat daar het recht van de sterkste geldt en dat de bewaking door en door corrupt is. De omstandigheden zijn mensonterend en overleven is een gevecht dat hij elke dag aan moet gaan, hoewel hij ook vrienden maakt.

Als de pogingen van zijn moeder hem via advocaten vrij te krijgen niet lukken, besluit hij dat hij moet ontsnappen. Deze uitgave verschijnt in de zogenaamde serie Slash : boeken van bekende jeugdboekenauteurs geschreven op basis van het waargebeurde levensverhaal van een bijzondere jongere.

De auteur schreef eerder onder andere Rotjongens over jongeren in de gevangenis; via de contacten die ze daardoor opdeed leerde ze Castel kennen. Zijn verhaal is een keihard verhaal over overleven, met vaart, oog voor detail en zeer expliciet opgeschreven. Het zal veel jongeren zeker aanspreken, maar ze moeten niet over een zwakke maag beschikken. Vanaf ca. 14 jaar.

NBD|Biblion recensie - Martijn Nicolaas   -   boeken over de Dominicaanse Republiek
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017