amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Veldkapel Broeder Klaus

Peter Zumthor - in de Eifel

Veldkapel - Peter Zumthor
Veldkapel - Peter Zumthor

Veldkapel Broeder Klaus
Peter Zumthor

Veldkapel - Peter Zumthor
Kapelle gebaut zum Lobe Gottes und der Erde eingesegnet im Mai 2007 gewidmet dem heiligen Buder Klaus, 1417-1487 Friesendsstifter, Mystiker und Einsiedler in den Schweizer Bergen Veldkapel - Peter Zumthor
De katholieke veldkapel broeder Klaus is een privaat initiatief, gerealiseerd in het dorp Mechernich-Wachendorf, gelegen in het noorden van de Eifel.
Broeder Klaus
De kapel is enkel te voet bereikbaar door het veld, 10-15 min. De auto blijft op het parkeerterrein net buiten het dorp Wachendorf, richting Lessenich.
Veldkapel - Peter Zumthor
Veldkapel - Peter Zumthor
meer info zie feldkapelle.de
De kapel is in de periode 2005-2007 naar een ontwerp van de Zwitserse architect Peter Zumthor gerealiseerd. De particuliere opdrachtgevers, Trudel en Hermann-Josef Scheidtweiler, hebben de kapel »uit dankbaarheid voor een goed en vervuld leven« op hun landbouwgrond laten bouwen. De kapel is gewijd aan de de Zwitserse heilige Nikolaus von Flüe, broeder Klaus, schutspatroon van de Katholieke Boerenstand en de Katholieke Plattelandsjongeren, waarvoor Hermann-Josef Scheidtweiler zich een groot aantal heeft ingezet. De familie Scheidtweiler kwam in contact met Peter Zumthor toen deze het bisschoppelijk Kunstmuseum Kolumba in Keulen bouwde. De kapel werd op 19 mei 2007 door de Keulse bisschop Heiner Koch ingewijd en wordt sindsdien veelvuldig bezocht.
bron : wikipedia.de
Mechernich-Wachendorf
52 km ten zuiden van Keulen
Eifel
Keulen
Duitsland
<<       >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018