amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Egypte

Egypte

EGY

boeken lezen over Egypte

Tweeling van de Sinaï - Soskice
Janet Soskice neemt de lezer mee op een verbazingwekkende tocht: vanaf het Schotse platteland, waar de gezusters hun jeugd doorbrachten, via de vergeten schatten in de synagoge van Cairo naar de Sinaïwoestijn en verder.

De tweeling van de Sinaï

Culinaire herinneringen aan Egypte.

Abrikozen langs de Nijl

Abrikozen langs de Nijl Sinai tapijt
Een spannende en fantastische geheime geschiedenis van onze tijd. Whittemore verweeft de chaos van de gebeurtenissen tot een geheel en de decennia tot een tijdperk. Met verhalen-in-verhalen verhaalt hij van de onderling verweven speurtochten.

Sinaï tapijt

'Het struisvogelei' is een impressie van een aantal reizen door Egypte en Soedan, die herinneringen bij de schrijver oproepen. Door de reisimpressies en herinneringen ontstaat een mozaïek van indrukken, waarin één ervaring een essentiële rol speelt en de rode draad van het boek vormt.

Het struisvogelei

Het struisvogelei
De zeventig beroemdste mysteries van het Oude Egypte. De geheimen van de farao's ontsluierd.

70 beroemdste mysteries van het Oude Egypte

Waar de woestijn begint, staat het grote huis. Achter hoge muren woont de Gabalawi, de stamvader van de wijk. Sinds lange tijd heeft niemand hem gezien, maar zijn onzichtbare hand stuurt het lot van zijn kinderen en kleinkinderen. Toch kan hij niet voorkomen dat criminele elementen de wijk steeds weer onveilig maken met hun geweld en onderdrukking.
Mijn Egypte
Wat doet de Egyptenaar Solé, die vanaf zijn zeventiende in Frankrijk woont en werkt, als hij zijn geboorteland terugziet?

Mijn Egypte

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018