amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

De tweeling van de Sina´

Tweeling van de Sina´ - Soskice
╗Zusters van de Sina´ź is het uitzonderlijke verhaal van een negentiende-eeuwse ontdekkingsreis. Twee Schotse zusters, Agnes en Margaret Smith, doen een belangrijke vondst: in de kelder van de Sint Catharinaklooster-bibliotheek in de Sina´woestijn ontdekken ze een van de alleroudste geschriften van de evangeliŰn.

Nadat ze de halsstarrige weerstand van de geleerden in Cambridge om de vondst te erkennen hebben weten te overwinnen, begint er voor Agnes en Margaret, die intussen van middelbare leeftijd zijn en geen universitair diploma bezitten, een leven vol veeleisende wetenschapsbeoefening en stoutmoedige reizen.

Janet Soskice neemt de lezer mee op een verbazingwekkende tocht: vanaf het Schotse platteland, waar de gezusters hun jeugd doorbrachten, via de vergeten schatten in de synagoge van Cairo naar de Sina´woestijn en verder. Het onverschrokken duo weet het hoofd te bieden aan kamelen, onbetrouwbare gidsen en tolken, en ongastvrij onthaal.

Dit is het nog niet eerder vertelde verhaal van twee opmerkelijke vrouwen, wier avontuurlijke geest zich niet liet afschrikken en die vrijwel onoverkomelijke moeilijkheden overwonnen, en zo geleerden van wereldnaam werden met een verdiende plek in de geschiedenis.

Janet Soskice groeide op in het westen van Canada en woont in Engeland. Zij doceert wijsgerige theologie aan de universiteit van Cambridge en is fellow van het Jesus College. Zij geeft gastcolleges over de hele wereld, schrijft voor The Times en The Times Literary Supplement en is een veelgevraagd spreekster op radio en televisie.
Janet Soskice
paperback
396 blz
isbn 9045015250
9789045015255
prijsindicatie € 24,90

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018