amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Konjo no !

Ethiopie

Ethiopie, een belevenis

Ethiopië is een van de oudste cultuurlanden van de wereld. Getuigen zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de 16e eeuwse kastelen in Gondar, de stéles in Aksum, de eeuwenoude kloosters in en om het Tanameer, de tempel in Yeha enzovoort.

Er wonen ruim tachtig verschillende kleurrijke volkeren en stammen ieder met zijn eigen cultuur en religie. Het landschap bestaat uit onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, savannen, woestijnen en kent grote rivieren. De flora is aangepast aan de hoogte zones en op vele plaatsen uitbundig. Ethiopië telt meer dan 800 vogelsoorten en heeft diersoorten die nergens elders op de wereld voorkomen.

Het land is wat toerisme betreft nog in een ontwikkelingsfase daardoor is het land niet altijd even gemakkelijk te bereizen. Het is ook kennismaken met een van de armste landen ter wereld wat met zich meebrengt dat naast indrukwekkende, interessante en mooie dingen er ook schrijnende dingen waarneembaar zijn.

Reizen in Ethiopië is een bijzonder avontuur met zijn eigen aantrekkelijkheid. De infrastructuur is in ontwikkeling, de voorzieningen zijn over het algemeen niet optimaal maar de bevolking is puur en vriendelijk en vergoeden alle ongemakken.

»Konjo nö« is een boek voor reizigers die graag lezen en voor lezers die graag reizen maar ook voor lezers die meer willen weten over het oeroude land Ethiopië. Het is een compleet geheel en bevat: een interessant en boeiend reisverhaal, uitgediepte thema's, achterliggende geschiedenis en legenden, beschrijvingen van volkeren, weetjes, praktische informatie en tips.
Ine Andreoli
reisverslag
paperback, 212 blz
isbn 9071794776
9789071794773
prijsindicatie € 17,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018