amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Aethiopia

Aethiopia

Ethiopie, Afrika's best bewaarde geheim...

De geschiedenis van dit land, tot aan de Tweede Wereldoorlog ook bekend onder de exotische naam Abessinie, neemt een aparte aanvang. Met een legende. De koningin van Sheba, die geleefd zou hebben in de 10e eeuw voor Christus, bleek na een bezoek aan de machtige koning Salomo bij terugkomst zwanger te zijn van een zoon. Hij zou de eerste koning van Ethiopie worden: Menelik I.

Een land met een rijke culturele historie, een mooi voorbeeld is wat ook wel het achtste wereldwonder wordt genoemd. De rotskerken van Lalibela. Een ondergronds complex van elf monolithische kerken in het noorden. Het werd begin 13e eeuw volledig uit de rotsen gehouwen in opdracht van de toenmalige koning Lalibela.

De islam is in het land de eerste godsdienst, de tweede het christendom. Circa 40 procent van de bevolking is lid van de Ethiopische orthodoxe kerk, ooit onderdeel van de koptisch kerk. De Ethiopische Kerk is vooral monofysisch en ziet Jezus Christus als God.

Ehtiopie: bijzonder, fascinerend, magisch, betoverend. Nog onontdekt.

De rijke natuur is van een adembenemende schoonheid en afwisseling. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een vulkanisch gevormd hooggelegen plateau en wordt omgeven door laaggelegen woestijn. De gemiddelde hoogte van het plateau is boven de 2000 meter, Ethiopie telt meer dan twintig bergen boven de 4000 meter. In de bergen met zijn mooie meren, valleien en watervallen ontspringen een groot aantal rivieren, de Omo, de Birbir en de Barorivier en waarvan de Blauwe Nijl welke ontspringt in het Tana-meer, de beroemdste is.
Aethiopia
Ethiopie
gebonden
184 blz
9073187567
Pictures Publishers
prijsindicatie € 47,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018