amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Ethiopie

EthiopiŽ - ETH

Veertigduizend engelen, een rondreis door EthiopiŽ

Veertigduizend engelen

een rondreis door EthiopiŽ
Jan Boonstra
Kleine Uil [2010], 9789077487969

meer boeken lezen over Ethiopie

De auteur neemt je mee op reis in het voor haar bekende land EthiopiŽ. In de jaren 1967-1970 heeft ze samen met haar man in dit land gewerkt en gewoond. Toch heeft het tientallen jaren geduurd voordat ze samen met haar man en een klein reisgezelschap terugging.

Dink Nesh - Ine Andreoli
Dink Nesh - Ine Andreoli Het land van de verbrande gezichten - Andreoli
De verhalen spelen zich af op en rond een in opbouw zijnde suikeronderneming, 1968-1970. Ze beschrijven de dagelijkse gang van zaken, doorspekt met Ethiopische gewoonten en gebruiken.

Het land van de verbrande gezichten - Ine Andreoli
Lilly wordt in de jaren vijftig als dochter van onconventionele Britse ouders in Noord-Afrika geboren. Nadat haar beide ouders zijn omgekomen, groeit ze op bij vrienden in EthiopiŽ.

Terugkeer van Lilly

Terugkeer van Lilly Konjo no !
Ethiopie, een belevenis, een reisverslag van Ine Andreoli.

Konjo no !

Op weg naar de Zuilen van Axum ontdekt Frank van Rijn al snel dat EthiopiŽ een mooi land is met mooie marktjes, een mooi klimaat, mooie ruige bergwegen en mooie kinderen die echter op een lelijke manier stenen naar zijn hoofd slingeren, als hij niet snel genoeg voldoet aan hun dwingende eis om geld en pennen uit te delen.

Zuilen van Axum

Zuilen van Axum - Van Rijn Ketting naar de hemel - Marsden
Philip Marsden raakt onder de indruk van de restanten uit de Oudheid en het ongepolijste middeleeuwse christendom. 20 jaar later keert hij terug om dit gebied te voet te ontdekken.

De ketting naar de hemel - Philip Marsden
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018