amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Europa ontwaak !

Europa ontwaak - Edy Korthals Altes

Over de noodzaak van spirituele vernieuwing

Edy Korthals Altes
filosofie
paperback, 272 blz
isbn 9055731994
prijsindicatie € 15,85

In vele opzichten is dit een opmerkelijk boek. Het combineert - op een voor een diplomaat ongebruikelijke - wijze de harde werkelijkheid met een doorleefde spiritualiteit.

Het biedt meer dan alleen maar een deskundige analyse van de kernproblemen die op ons afkomen. Hier wordt een uitzicht geopend op een Europa waarin de spirituele dimensie niet ondergeschikt wordt gemaakt aan een plat materialisme. Het is de diepe overtuiging van de auteur dat het vastlopen van onze samenleving op tal van terreinen samenhangt met het verlies van zicht op het transcendente, op datgene wat ons als mensen overstijgt.

Technologie en economie alleen zullen niet in staat zijn ons uit het moeras te trekken, waarin we dreigen te verzinken. Vereist is nu niets minder dan een fundamentele heroriëntering van onze levensinstelling. Een opnieuw ontwaken van 'Le sens de Dieu'.

De vertaling van nieuw ontdekte geestelijke waarden voert tot een bevrijdende kijk op economie, vredes- en veiligheidsbeleid en op een leefbare toekomst van de EU.
boeken over de EU
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018