amerigo
over kunst, cultuur & reis boeken by Erwin Nas
Als kok in Frankrijk

Als kok in Frankrijk

De beste literaire recepten

Het goede leven in Frankrijk gekruid. Ook de literatuur ontsnapt niet aan die joie de vivre. Sinds mensenheugenis laven schrijvers zich aan het zintuiglijke genot dat gepaard gaat met koken.

»Als een kok in Frankrijk« brengt de beste culinaire fantasieën en gerechten samen. Bovendien ontsluieren notoire francofiele Nederlandstalige schrijvers speciaal voor dit boek hun keukengeheimen.

Hoe kwam François-René de Chateaubriand aan zijn naam en geeft zijn oeuvre het geheim van de ideale steak prijs? Waarom wilde Alexandre Dumas père gefileerde olifantenpoot bereiden? Is de "Rock and roll-mops" van Boris Vian eetbaar ?

Behalve deze smakelijke verhalen bevat »Als een kok in Frankrijk« tal van handige recepten voor elke gelegenheid. Het is een voedzaam boek voor wie van Frankrijk en literatuur houdt.

Met recepten en culinaire wijsheden van onder anderen François Rabelais, Michel de Montaigne, Molière, Jean-Jacques Rousseau, Charles Baudelaire, Honoré de Balzac en Marcel Proust.
Bart van Loo
culinair
paperback, 144 blz
isbn 9029074221
9029074221
prijsindicatie € 12,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017