amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Frankrijk
Joanne Harris
roman
paperback
352 blz
isbn 9032507982
9789032507985
de kern
prijsindicatie € 12,50

Chocolat

Wanneer Vianne Rochet met haar zesjarige dochtertje Anouk in Lansquenet-sous-Tannes neerstrijkt, lijken magische krachten in het kleine Zuid-Franse dorp tot leven te komen.

Op aswoensdag opent ze, pal tegenover de kerk, haar chocolaterie - tot woede en afkeuring van de starre dorpspastoor Francis Reynaud. Met lede ogen moet hij toezien hoe Vianne uitgerekend in de vastentijd zijn parochianen verleidt kmet haar onweerstaanbare chocolade-creaties en haar warme persoonlijkheid.

Door haar uitzonderlijke vermogen de persoonlijke smaken en behoeften van haar klanten te kennen, sluit Vianne al snel vriendschap met de eenzame Guillaume, de tachtigjarige eigenzinnige Armande Vozin, kleptomane Joséphine Muscat en met de woonbootbewoners die zijn afgemeerd aan de oever van de Tannes.

Wanneer Vianne aankondigt met Pasen een chocoladefestival te organiseren, raakt pêre Reynaud buiten zichzelf en stevent de strijd tussen de tegengestelde krachten die het dorp in hun greep houden onomkeerbaar op een dramatisch hoogtepunt af.


boeken over Frankrijk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018