amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Frankrijk per boot

Frankrijk per boot

Alle rivieren en kanalen, de mooiste aanlegplaatsen en praktische tips

In deze gids worden alle Franse rivieren en kanalen afzonderlijk besproken, maar er worden ook suggesties voor vaartochten gegeven door een aantal waterwegen te combineren.

Gedetailleerde kaartjes met aanduidingen van alle bezienswaardigheden zijn opgenomen en de vele kleurenfoto's geven een goede indruk van de schoonheid en verscheidenheid van het Franse vaargebied.

Frankrijk is al jaren het land bij uitstek voor Nederlandse vakantiegangers. Het heeft voor iedereen wat wils: bergen, zee, strand, musea en kastelen en niet te vergeten ruim 8.000 kilometer rivieren en kanalen.

Vergeleken met die van Nederland is het op de Franse vaarwateren, zelfs in de zomervakantie, heel rustig. Er is weinig binnenlandse pleziervaart en praktisch geen binnenvaart. Aanlegplaatsen zijn er te kust en te keur: in interessante steden, landelijke dorpjes, maar ook gewoon 'in het wild'.

De vele sluizen (zo'n 2.000 in totaal) hoeven voor de Nederlandse watersporter geen beletsel te zijn om te genieten van de schitterende Franse waterwegen. Ze zijn klein en makkelijk te passeren. Bovendien leert men door een praatje met de sluiswachter het land, de taal en de plaatselijke gewoonten beter kennen.
N. Duijndam
H. Westerweel
vaargids
gebonden, 112 blz
905501897X
9789055018970
prijsindicatie € 39,95
Frankrijk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017