amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Mijn Frankrijk - Prick

Mijn Frankrijk

Meer dan vijfentwintig jaar geleden kocht Leo Prick een huis in een klein gehucht in Frankrijk. Op niet meer dan zeven uur rijden van Utrecht kwam hij terecht in een volstrekt andere wereld. Een wereld die hem fascineerde en die hij vanuit het grote boerenhuis in het kleine dorpje besloot te ontdekken.

In Mijn Frankrijk doet Leo Prick verslag van die ontdekkingsreis. Hij biedt een unieke blik achter de schermen van het Franse leven en weet daarover op een aanstekelijke manier te vertellen. Aan de hand van kleine details laat hij zien hoe boerderijen, kerken en kastelen gebouwd werden.

Hij verhaalt over de mythen en legenden die nog steeds in de buurt leven. En als hem gevraagd wordt om te komen klaverjassen, wordt de lezer veel duidelijk over de Franse taal en het plaatselijke dialect.

Mijn Frankrijk is een uniek en rijkgeschakeerd portret van Frankrijk en de Fransen. Het boek werd verrijkt met illustraties van Dorinde van Oort. MIJN FRANKRIJK is een onvergetelijke reis vanuit de leunstoel: n die je met nog meer plezier naar Frankrijk doet gaan.

Leo Prick [1939] is publicist en columnist voor NRC Handelsblad. Over zijn eerdere werk schreef de pers: "Leo Prick (...) schrijft meeslepend"-- De Volkskrant; "Pricks stijl is vitaal (...) en dat maakt zijn boek tot een van de leesbaarste die er sinds jaren in Nederland over het onderwijs zijn geschreven"-- Vrij Nederland.
Leo Prick
reisverslag
paperback, 224 blz
isbn 905515363X
9789055153633
prijsindicatie € 18,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017