amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Zevende eenhoorn - Jones

De zevende eenhoorn

De spannende speurtocht naar een middeleeuws tapijt

Alexandra Pellier, conservator in het Cluny Museum in Parijs, wijdt na het overlijden van haar echtgenoot al haar energie en aandacht aan haar dochter Soleil en aan haar werk. Wanneer ze tijdens een opdracht in het klooster van Sainte Blandine in Zuid-Frankrijk enkele tapijten onderzoekt, ontdekt Alex iets ongewoons: een schets van wat lijkt op een nog niet eerder ontdekt middeleeuws tapijt. Zou dit tapijt ergens verborgen kunnen liggen in het klooster?

Wat begint als een onschuldig onderzoek naar het mysterie van de herkomst van het tapijt, barst algauw los in een internationaal kunstgeschil -- met Alex in het middelpunt.

Alex is ervan overtuigd dat het tapijt onderdeel is van de beroemde »De dame met de eenhoorn-serie«, die al in haar museum hangt. Ze wil dit tapijt dan ook bemachtigen voor het Cluny voordat anderen haar voor zijn.

De enigen die haar in de weg staan, zijn de aartsbisschop van Lyon, die het op instorten staande klooster in een hotel wil veranderen, en de ambitieuze conservator van een Amerikaans museum. Maar er staat nog meer op het spel: Jacob Bowman, een Amerikaanse vriend van de kunstacademie, is teruggekeerd naar Parijs en raakt betrokken bij het drama. Zal Alex' vastbeslotenheid om het tapijt in handen te krijgen haar uiteindelijk haar laatste kans op liefde kosten ?
Kelly Jones
thriller
paperback, 352 blz
isbn 9058313530
9789058313539
prijsindicatie € 18,95
Zuid-Frankrijk
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018