amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Parc National de la Vanoise

vakantie in Rhone-Alpes

Franse Alpen reisgids
Tarentaise en Maurienne

Savoie, Franse Alpen, Frankrijk
Vanoise Nationaal Park
toerisme
hautemaurienne.com & parcnational-vanoise.fr
vakantiehuis
Les Deux Alpes - Les Portes du Soleil - Les Trois Vallées - Paradiski - Valfréjus - Valloire & Valmeinier

Het Parc National de la Vanoise, geopend in 1963, was het eerste nationale park van Frankrijk en had als doel de steenbokken te redden.

De Vanoise omvat 28 dorpen en stadjes, evenals bossen, weilanden, meren, rotsen en gletsjers, ligt tussen Maurienne en Tarentaise en beslaat een derde van de Savoie. Het park grenst aan het Italiaanse Gran Paradiso. Samen vormen de 2 parken, die sinds 1972 met elkaar verbonden zijn het grootste aaneengesloten beschermde gebied van West-Europa.

Aan de rand van het park zijn tal van toeristische voorzieningen getroffen. 2 Grande Randonnées doorkruisen het park, GR5 en GR55, er zijn ruim 40 berghutten. Het park is vanuit het noorden, Tarentaise, toegankelijk vanuit Pralognan-la-Vanoise, Tignes en Val d'Isère. In het zuiden, Maurienne, bieden Lanslebourg en Lanslevillard toegang tot het park.

hotel
Parc National de la Vanoise
Avrieux - Brides-les-Bains - Bourg-Saint-Maurice - Champagny-en-Vanoise - Courchevel - La Rosière - Les Coches - Sainte-Foy-Tarentaise - Séez - Tignes - Val-d'Isère - Val Thorens
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018